Kuopio Jazz & Blues ry – Keikat 2021REISKA LAINE QUINTET (Jazzliiton kiertue)
KE 15.09.2021 KLO 19 – Trattoria Sorrento Wanha Mylly
Liput: 20€ normaali ja 15€ jäsenet, opiskelijat. Lipunmyynti aukeaa puolituntia ennen keikan alkua.

Jazzliiton kiertuesyksyn avaava viiden tähden kokoonpano on lyömätön maineessa ja kokemuk-sessa. Reiska Laine Quintet valloittaa intensiivisellä kiertueellaan 10 kaupunkia 11.–19.9.2021.

Rumpali Reiska Laine on yli 50-vuotisen uransa aikana soittanut useissa kokoonpanoissa ympäri maailmaa, mutta varsinaista omaa yhtyettä miehellä ei aiemmin ole ollut. Vuonna 2018 rumpali vihdoin kokosi haaveidensa bändin, johon kuuluvat kosketinsoittaja Seppo Kantonen, kiertueella pianossa Alexi Tuomarila ja kontrabasisti Ulf Krokfors sekä saksofonistilegendat Eero Koivistoinen ja Juhani Aaltonen. Tämä suomijazzin “mestarit areenalla” keräsi suurta suosiota vuosien 2019 ja 2020 konserteillaan muun muassa Pori Jazzissa, Jazz-Espalla ja Tampere Jazz Happeningissä. Viisikko pureutuu jazzin ytimeen sekä ilmaisussaan että kappalevalinnoissaan. Tarjolla on sekä muusikoiden omia sävellyksiä, että parhaita paloja 1960-luvulta, muun muassa John Coltranen kynästä. 

Kun suomalaisen jazzin kokeneimmat muusikot olivat yhdessä lavalla, niin oli lupa odottaa soitannollisesti hienosti tulkittua huippujazzia.  Olin asennoitunut siihen, että tulemme kuulemaan paljon kulutettuja ikivihreitä hyvien soittajien tulkitsemana, mutta saimmekin nauttia aivan muusta, ylivertaisesta korvaamattoman ainutlaatuisesta näytöksestä.” – Jouko Kirstilä, Jazzrytmit   

Reiska Laine Quintet:
Eero Koivistoinen – tenorisaksofoni
Juhani Aaltonen – tenorisaksofoni
Alexi Tuomarila – piano
Ulf Krokfors – kontrabasso
Reiska Laine – rummutISMO HAAVISTO ONE MAN BAND
TO 30.09.2021 KLO 19:30 – Hygge Bro
Liput: 10€. Lipunmyynti aukeaa puolituntia ennen keikan alkua.

Ismo Haavisto kuuluu Suomi-bluesin taidokkaaseen ammattilaiskaartiin. Yli 30-vuoden blueskokemus takaa vankan ammattitaidon ja syvältä sielusta kumpuavan tulkinnan. Hän keikkailee ympäri Suomea ja ulkomaita.

Ismo Haavisto:
laulu, kitara, huuliharppu

www.ismohaavisto.comTOMI NIKKU 5TET (Jazzliiton kiertue)
KE 13.10.2021 KLO 19 – Hygge Bro
Liput: 15€ normaali ja 10€ jäsenet, opiskelijat. Lipunmyynti aukeaa puolituntia ennen keikan alkua.

Tomi Nikku 5tet on viiden suomalaisen eturivin muusikon jazzyhtye, jonka tunnistettava soundi ja ajankohtaiset sävellykset säväyttävät Jazzliiton kiertueella lokakuussa 2021.

Kuluvana vuonna debyyttialbuminsa julkaisevaa vintettiä luotsaa trumpetisti Tomi Nikku, joka on tullut tunnetuksi yhtenä sukupolvensa monipuolisimmista jazzmuusikoista Suomessa. Nikun tuoreet sävellykset ottavat kantaa ajankohtaisiin aiheisiin, kuten yhteiskunnan polarisoitumiseen. Trumpetisti uskoo, että musiikin avulla voidaan toimia vastakkainasettelua vastaan ja tuoda ihmiset jälleen yhteen. 5tetin tunnistettavan soundin takaa tavanomaisesta kvintettikokoonpanosta poikkeava instrumentaatio: alttosaksofonia ja bassoklarinettia soittaa Max Zenger, vibrafonia Ilkka Uksila, kontrabassoa Vesa Ojaniemi ja rumpuja Jonatan Sarikoski. Viisikko on esiintynyt muun muassa Pori Jazzissa ja Jazz-Espalla vuonna 2019. 

Tomi Nikun improvisointia on kuultu yli kymmenellä albumilla sekä livenä muun muassa Alder Egon, Bowman Trion, Maxxxtetin ja Sointi Jazz Orchestran riveissä. Lisäksi Nikku on esiintynyt UMO Helsinki Jazz Orchestran solistina (2017) ja palkittu parhaan solistin palkinnolla Corendonin kansainvälisessä big band -kilpailussa vuonna 2018.  

TOMI NIKKU 5TET:
Tomi Nikku – trumpetti, kornetti, flyygelitorvi
Max Zenger – alttosaksofoni, bassoklarinetti
Ilkka Uksila – vibrafoni
Vesa Ojaniemi – kontrabasso
Jonatan Sarikoski – rummut

www.tominikku.comPAULI LYYTINEN MAGNETIA ORKESTERI
TO 28.10.2021 KLO 19 – Hygge Bro
Liput: 15€ normaali ja 10€ jäsenet, opiskelijat. Lipunmyynti aukeaa puolituntia ennen keikan alkua.

Lyytisen sävellyksissä on yleensä vahva melodia, mutta tulkinnat ja sooloilu eivät kangistu kaavoihin. Musiikki tuntuu usein vapaamuotoiselta, vaan ei muodottomalta. Hypnosis on levy joka kuiskii eikä tiuski ja sen sanoma syvenee joka kuuntelukerralla.” – Jazzpossu 2020

PAULI LYYTINEN MAGNETIA ORKESTERI:
Pauli Lyytinen – saksofoni
Verneri Pohjola – trumpetti
Eero Tikkanen – basso
Mika Kallio – rummut

https://www.paulilyytinen.com/pauli-lyytinen-magnetia-orkesteriSELMA JUUDIT ALESSANDRA (Jazzliiton kiertue)
TI 30.11.2021 KLO 19 – Hygge Bro
Liput: 15€ normaali ja 10€ jäsenet, opiskelijat. Lipunmyynti aukeaa puolituntia ennen keikan alkua.

Jazzliiton kevään ensimmäisellä kiertueella 9.–18.2. oli tarkoitus nauttia laulaja-säveltäjä Selma Savolaisen luotsaaman Selma Juudit Alessandra -kvartetin musiikista. Vallitsevan koronatilanteen vuoksi kiertue siirtyy kahdelle periodille syksyyn. Rouheasoundista indie-jazzia esittävä nelikko esiintyy 9.–11.11. ja 30.11.–3.12. seitsemällä paikkakunnalla.

Laulaja Selma Savolaisen, pianisti Artturi Röngän, basisti Joonas Tuurin ja rumpali Jesse Ojajärven muodostama Selma Juudit Alessandra esiintyy Jazzliiton kiertueella marras–joulukuussa 2021. Vuonna 2015 perustettu sähköinen nelikko julkaisi kansainvälistäkin huomiota keränneen Rubicon Songs -esikoisalbuminsa marraskuussa 2019. Selma Juudit Alessandran indie-jazz yhdistää hienostunutta taidepoppia ja röyhkeää 70-luvun psykedeliaa. Laulun, vintage-kosketinsoittimien ja villiintyneen rytmisektion soundissa onkin paljon tuttua, vaikka enimmäkseen yhtye kulkee pitkin omia ennakkoluulottomia latujaan. 

Selma Juudit Alessandra:
Selma Savolainen – laulu, syntetisaattorit
Artturi Rönkä – Rhodes, syntetisaattorit
Joonas Tuuri – sähkö- ja kontrabasso
Jesse Ojajärvi – rummut

Seuraa yhtyettä Instagramissa: instagram.com/selmukka 
Tästä linkistä voit kuunnella yhtyettä Spotifyssa.  
Tästä linkistä pääset yhtyeen YouTube-musiikkivideoon Spring Song.
Tästä linkistä pääset yhtyeen Facebook-sivulle. 


 

Muuta tapahtumaa:

Kuopio Jazz & Blues ry on mukana yhteistyökumppanina Kuopion Vilimit 2021 järjestettävässä Filibus x Ainon tapahtumassa. Kyseessä on elokuvailta live-musiikin säestämänä. Elokuvakonsertin jälkeen ehtii vielä hyvin Hygge Bro ravintolaan kuuntelemaan Ismo Haavistoa, joka aloittaa klo 19:30. Torstai 30.9. on kulttuurin täyteinen ilta, jota ei kannata jättää välistä.


RIKOS-VILIMIT, AVAJAISKONSERTTI: FILIBUS x AINON
To 30.9.2021 KLO 18:00 – Kino Kuvakukko
LIPUT: 10 €, suoraan ovelta, Vuorikatu 27. VILIMIT-lipunmyynti avautuu to 30.9.2021 klo 16.
Järj. Alueellinen elokuvakeskus ISAK ry, yhteistyössä Kino Kuvakukko

Lisätietoja osoitteesta: www.vilimit.fi