Kuopio Jazz & Blues Festivaali 8.-9.6.2023

Kuopion Jazz & Blues ry järjestää kaksipäiväisen Kuopio Jazz & Blues festivaalin 8.-9.6.2023 Esiintyjinä on paikallisia sekä maamme huippumuusikoita ja
tapahtumapaikkana toimii Kuopion Saana, joka tarjoaa tapahtumalle upeat puitteet Kallaveden äärellä.

OHJELMA

TORSTAI 8.6. showtime klo 19

The Cuacuas

Kuopiossa vuosien varrella useissa yhteyksissä nähdyt kasvot kootaan yhteen “comeback” keikan merkeissä. Festivaalille The Cua Cuas ryhmittyy tarjoilemaan erittäin rytmikästä ja tanssittavaa groovea, josta ei voi olla pitämättä. Yhtyeen rakkaus New Orleans funk-musiikin legendoihin kuten The Metersiin ja Booker T. Jonesiin, on inspiroinut bändiä sen perustamishetkestä saakka. The Cua Cues keikkaili aktiivisesti 30 vuosikymmentä takaperin ja nyt
mahtavan groove omaava bändi esiintyy jälleen.

Kokoonpano:
Mike Cuacua – basso
Emil Cuacua- rummut
OG Cuacua – kitara
Teyo Cuacua – koskettimet

www.thecuacuas.com


Erja Lyytinen, Jukka Eskola & Sawo Big Band kapellimestarina Antti Rissanen

Kuopiossa kuullaan jotain aivan uutta, kun Erja Lyytinen esiintyy Sawo Big Bandin solistina yhdessä Suomen tunnetuimpiin lukeutuvan trumpetisti Jukka Eskolan kanssa. Big Bandin kapellimestarina toimii Antti Rissanen.

Suomen blues kuningattareksi tituleerattu Erja Lyytinen on niittänyt mainetta, niin kotimaisilla kuin kansainvälisillä areenoilla vuosikymmenien ajan, ja vauhti vain kiihtyy! Lyytisen musiikillinen paletti on laaja. Hän yhdistää musiikissaan modernia ja vanhaa bluesia progressiivisiin sävyihin. Lyytinen on esiintynyt. maailman kärkikaartiin kuuluvien kitaristien, kuten Sonny Landrethin, Jennifer Battenin ja Joe Bonamassan rinnalla sekä ollut lämmittelijänä Tom Jonesille, Robert Plantille ja Carlos Santanalle. ”Hän on tulevaisuus”, kertoi Carlos Santana yleisölle kutsuessaan Lyytisen lavalle 20 000 ihmisen eteen Kaisaniemi Park Finlandissa vuonna 2018.

Kuopiolaislähtöinen trumpetisti Jukka Eskola on yli kahdenkymmenen vuoden ajan työskennellyt jazz-artistina ja sessiomuusikkona, niin Suomessa kuin ulkomailla. Hän on julkaissut 6 soololevyä ja johtanut omia yhtyeitään esiintymisissä ympäri maailmaa, sekä soittanut ja esiintynyt useiden kansainvälisesti merkittävien jazz-artistien kanssa. Eskola sai arvostetun Yrjö palkinnon Suomen Jazzliitolta syksyllä 2022.

Antti Rissanen on monialainen muusikko, joka jakaa aikansa pasuunansoiton, säveltämisen, sovittamisen, opettamisen ja orkesterinjohdon välillä. Rissanen on merkittävä hahmo Suomen Big Band-musiikin kentällä. Sovituksia hän on tehnyt eri solisteille, sinfoniaorkestereille ja big bandeille yhteensä noin 600. Muusikkona Rissanen on työskennellyt lukuisissa pop ja -jazzyhtyeissä ja big bandeissa niin Suomessa kuin ulkomaillakin ja tehnyt useita kansainvälisiä kiertueita yli 25 maassa. Yhtyeistä mainittakoon mm. Juha Tapio, Paula Koivuniemi, Popeda, Tanssii Tähtien kanssa -orkesteri, Suomilove -orkesteri, Umo Helsinki Jazz Orchestra ja Kölnin radion big band.

www.erjalyytinen.com

Spotify-artistisivu

www.jukkaeskola.com

www.seasidemusic.fi


PERJANTAI 9.6. showtime klo 19

The Dobo Collective

Kuopiolainen uuden sukupolven jazz -yhtye, jonka musiikissa yhdistyvät uusi ja vanha. Kollektiivista visiotaan kvartetti ilmentää omien sävellystensä ja valikoitujen standardien kautta.

Kokoonpano:
Emil Dobosiewicz – saksofoni
Roope Pelkonen – koskettimet
Hermanni Tahvonen – basso
Juho Lindgren – rummut

Youtube-sivu


Savonmaa!

Savolaisia ikivihreitä jazz-sovituksina Savonmaa! on upea kuopiolainen jazzyhtye, jonka käsittelyssä tunnetut savolaiset ja savonmieliset sävellykset ovat saaneet aivan uuden elämän. Kappaleet on sovitettu rohkeasti uusiksi, kuitenkin alkuperäisiä tyylikkäästi kunnioittaen. Miltä kuulostaa Lentävä
kalakukko kauniisti soljuvana jazz-balladina? Entä miltä maistuu Savolaisen laulu brasilialaisilla mausteilla? Konsertissaan yhtye kuljettaa yleisönsä pitkin kauneimpia ja kulkemattomimpia maisemareittejä halki Savonmaan. Konsertti on osa Kuopion konservatorion Tempo-sarjaa.

Kokoonpano:
Sanna Rosberg – laulu
Pekka Toivanen – saksofoni
Kari Kalliokoski – kitara
Markku Lehikoinen – kontrabasso
Elina Lehikoinen – piano
Tomi Kämäräinen – rummut

Facebook-sivu


Eero Koivistoinen Quartet

Suomen jazz kentän ykkösnimistä koostuvan Eero Koivistoinen Quartetin yhteissoitto on 10 vuoden aikana hioutunut saumattomaksi. Jori Huhtalan sekä Jussi Lehtosen groove vie kokonaisuutta upeasti, pianisti Alexi Tuomarila ja Eero Koivistoinen pääsevät loistamaan. Kvartetti on maamme arvostetuimpiin jazz artisteihin kuuluvan Eero Koivistoisen pitkäikäisin kokoonpano hänen jo 60-luvulla alkaneen uransa aikana. Yhtye on julkaissut kolme loistavan vastaanoton saanutta levyä: Hati Hati (2012), Illusion (2017) ja Diversity (2022). Eero Koivistoisen muistelmateos Lennosta kii! julkaistiin syksyllä 2022.

Kokoonpano:
Alexi Tuomarila -piano
Eero Koivistoinen -saksofoni
Jori Huhtala – basso
Jussi Lehtonen – rummut

Youtube-sivu
www.eerokoivistoinen.com
www.alexituomarila.com
www.jazzfinland.fi/artisti/jori-huhtala/keikat
www.jazzfinland.fi/artisti/jussi-lehtonen


INFO

LIPUT

Ennakkoliput ovat nyt myynnissä! Liput vaihdetaan rannekkeisiin ovella.

www.tiketti.fi

LIPUT ovelta klo 17 alkaen 1 päivän lippu 35 /25 €, 2 päivän lippu 50 /40 € (jäsenet, eläkel., opiskelijat, työttömät, varusmiehet)

TAPAHTUMAPAIKKA

Festivaalia varten Kuopion Saanan terassille rakennetaan katettu lava. Yhdistä festivaalivierailuusi ruokailu Saanan idyllisessä maisemaravintolassa. Keittiö on auki klo 21.30 saakka. Suosittelemme pöytävarauksen tekemistä.

www.kuopionsaana.fi/food/

IKÄRAJA

Tapahtuman ikäraja on on K-18.

SAAPUMINEN

Kuopion Saana sijaitsee Bellan rannassa (Siikaranta 12, Kuopio) hyvien kulkuyhteyksien päässä Kuopion keskustasta. Paikalle pääset näppärinten kävellen, pyöräillen tai julkisia kulkuneuvoja hyödyntäen. Ruuhkien välttämiseksi pyydämme välttämään oman auton käyttöä. Huomioithan, että Saanan venepaikat eivät ole käytössä festivaalin aikana.

Lisätietoja: www.kuopionsaana.fi/yhteys/saapuminen/